Wat is een Domeinnaam?

Een identificerende naar die verwijst naar een uniek IP-adres. Het is namelijk voor mensen lastig een IP nummer als: 188.168.225.31 te lezen, zoeken of te onthouden dan dat er mr-domein.nl zou staan.  De domein naam verschilt qua eisen die gesteld worden in ieder land. Zo is het maximum aantal karakters waarover een .nl domeinnaam mag beschikken 63 karakters en het minimum, 2 karakters.

Hiernaast zijn er andere technische eisen die gesteld worden m.b.t. het registeren van een domeinnaam. In de domeinnaam moet tenminste één letter voorkomen en het enig teken dat gebruikt mag worden is  het ' – ' (midden streepje) Ten slotte moet een domeinnaam beginnen en eindigen met een cijfer of letter.

Wat is een domein?

Grofweg is een domeinnaam puur een 'naamgeving' voor het unieke IP-adres waarop uw website staat. Heeft u al een idee wat voor domeinnaam u wilt? Wilt u graag een domeinnaam registeren maar wilt u graag een domeinnaam, met een rijke geschiedenis? Een domeinnaam die zoek technisch optimaal in orde is door het aantal backlinks? Neem dan gauw een kijk op de  'waarom een quarantaine domeinnaam' pagina.
 

Domeinnamen

Een domein begint met erkenning, de uitstraling die u heeft en de wijze waarop potenti´┐Żle klanten u kunnen bereiken.

lees meer...
Campagne websites

Bent u als organisatie op zoek naar een website? Wilt u makkelijk op een hoge positie in Google en andere zoekmachines staan?

lees meer...
Online marketing

Wilt u net dat extra zetje voor uw website? Wij helpen u uw website online te promoten met ons online marketing pakket!

lees meer...